neljapäev, 28. aprill 2011

Lihtsad kevadised suupisted

Olen nüüd nädal aega praktiliselt hommikust õhtuni köögis veetnud, sest igaks õhtuks on olnud vaja kokata. Aga nagu ikka- pilte saab ainult kookidest ja soolased toidud ootavad paremaid päevi:) Mõned suupisted (ja üks pirukas, mille retsept veel tuleb) on aga õnnestunud pildile saada, eelkõige muidugi tänu sellele, et neid sai mitmel päeval tehtud:) Niiet siin siis paar ülilihtsat retsepti:)


Täidetud munad

8 muna
2 spl (kuhjaga) hapukoort
1 tl sinepit
(hapukoore ja sinepi asemel võid kasutada ka 3 kuhjaga spl majoneesi)
1 spl sidrunimahla
soola, valget pipart
kalamarja, peterselli

Lõika keedetud munad pikuti pooleks ja võta munakollane välja. tee munakollased kahvliga pudruks ja sega sidrunimahla ning hapukoore ja sinepiga v majoneesiga. Maitsesta soola ja valge pipraga. Pane segu pritskotiga munavalgetesse ning kaunista peterselli ja kalamarjaga.


Maisihelvestes paneeritud kana

800 g kanafileed
130 g maisihelbeid
(50 g mandlilaaste)
100-150 ml piimatoodet (nt rõõsk koor, jogurt, keefir)
soola, pipart

Lõika fileed 2-3 cm läbimõõduga tükkideks ja pane piimatoote sisse marineeruma. Koor sobib marinaadiks igati hästi, samuti jogurt ja keefir on väga head, aga piima ei soovita kasutada, sest see on vesisem ja piimas hoitud kanatükke on maisihelvestes halb paneerida, sest paneering ei jää nii hästi kinni. Kana peaks olema üleni koorega vm piimatootega kaetud. Kata kauss kilega ja lase külmas vähemalt 12 h seista.

Maisihelbed ja soovi korral mandlilaastud peenesta puruks, sega hulka sool (u 1 tl) ja soovi korral pipar. Paneeri maisihelbepuru sees marineerunud kanatükid ning prae pannil või ja õli segus kuldpruuniks. Aseta ahjupannile ja küpseta kanatükke ahjus 200 kraadi juures 5-8 minutit. Tõsta majapidamispaberile nõrguma ning serveeri soojalt v külmalt. Maitsevad nii lastele kui täiskasvanutele, nii meestele kui naistele:)

Kommentaare ei ole: