laupäev, 30. august 2014

Aedoad küüslaugu ja parmesaniga

Üks erakordselt mõnus ja lihtne söök ajal, mil kodumaist aeduba on täis nii kõigi tuttavate aiapidajate peenrad kui ka turuletid. Või, küüslaugu ja parmesani kombo on niikuinii midagi sellist, millele ükskõik mis kujul ja vormis ja ajal on raske vastu panna - juba see pannilt tulev lõhn, mis tekib või sees küüslauku praadides, on midagi sellist, mis põlvist nõrgaks võtab! Soovitan proovida :)

Ube keeda täpselt nii kaua, et saad sellise tekstuuri, nagu sulle meeldib. Näiteks Roman Žaštšerinski, kellega Vanamõisa laadal Eesti Toidu Telgis eelmisel laupäeval süüa tegime, keedab aedube 2 minutit ja asetab seejärel kohe jääkülma vette, et küpsemisprotsess peatada. Mina keedan u 5 minutit - siis on need minu jaoks parajalt krõmpsud. Kui sulle aga täitsa pehmed oad meeldivad, siis muidugi keeda neid pikemalt, kui mul retseptis kirjas - peaasi on ju see, et sa ise rooga naudiks:) Head kokkamist ja ilusat nädalavahetust! 


üks punt aedube (u 400-500 g)
võid (nii palju, kui soovid) :)
1-2 küüslauguküünt
soola(helbeid), värskelt jahvatatud musta pipart
u 50 g parmesani
peotäis peenelt hakitud murulauku või lehtpeterselli (soovi korral)

Keeda ube soolaga maitsestatud vees 2-7 minutit vastavalt sellele, kui krõmpse ube soovid, ja nõruta. Haki küüslauk peenelt. Soojenda pannil või, lisa hakitud küüslauk, prae kergelt läbi ja seejärel aseta pannile aedoad. Prae segades madalal kuumusel mõni minut, pruunistada ei ole vaja. Võta oad pannilt, maitsesta soola ja pipraga ning tõmba juustunoaga peale parmesanilaastud või puista üle riivitud parmesaniga. Soovi korral puista peale veel peenelt hakitud murulauku või lehtpeterselli. Parimad soojalt ja kohe! Sobivad nii igasuguste toitude lisandiks kui ka niisama nautimiseks :)


Kommentaare ei ole: